RenkliDusler
Active member
Çam Ağacı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 bağ ıspanağın yalnızca yaprak kısmı
- 20 adet lisan çubuğu
- 150 gram bermari yöntemi eritilmiş beyaz çikolata
- Pasta süsü
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ıspanağın yaprak kısımlarını güzelce yıkayın ve 1 su bardağı sıvı yağ ile robottan çekip püre haline getirin.
- Kek için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
- Üzerine süt, ıspanak püresi ve kuru gereçleri sırası ile ekleyip güzelce çırpın.
- Dikdörtgen borcamı güzelce yağlayıp kek harcını içine yayın ve 180 derecelik evvelinde ısıtılmış fırında güzelce pişirin.
- Kürdan testi yapmayı unutmayın.
- Fırında çıkarttığımız kekin biraz olmamasını bekledikten daha sonra üçgen olacak biçimde kesip alt kısımlarından keki parçalamadan lisan çubuklarını geçirin.
- Üzerine sıkma torbası yahut boz dolabı poşeti yardımı ile çikolatayı sıkıp renkli şekerlemeler ile süsleyin ???? hepsi bu kadar.