RenkliDusler
Active member
Çaylı Pekmezli Bomba Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
herkese şimdiden afiyet olsun. Benim görseldeki kabımdaki hamura bakmayın ben kalabalık bir tertibe yaptım yanıltmasın????
Çaylı Pekmezli Bomba Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım paket teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- Nescafe 2 si birarada
- 1 yemek kaşığı toz çay
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tane yumurta sarısı (Beyazı dışı için ayrılacak)
- 1 çay bardağı ezilmiş ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı nişasta
- Alabildiği kadar un
- Çekilmiş yahut ezilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Pekmez
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kurabiyenin kıyır kıyır olması için unun yarısını 10 dk boyunca yağsız kavurun. Soğumaya bırakın. (hamurun içine koyarken süzgeçten geçirerek koyacağız).
- Yarım paket teremyağı ister dolaptan çıkartıp yumuşamasını bekleyin ister biraz ocakta yavaşça ısıtıp kapatın.
- Bir kasenin içine çekilmiş cevizle şekeri karıştırın. Öteki kasede yumurta beyazı dursun.
- Un ve teramyağ bekletildikten daha sonra tüm gereçleri karıştırın. Minik modüller kopartıp (büyük kesim alınca fırında hayli yayılıyor) evvel yumurta beyazına daha sonra cevize batırıp tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz (her insanın fırını farklı olduğundan altı çabuk kızarabiliyor dikkat edin)
- Fırından sıcak çıkan kurabiyeleri yerinden oynatmayın. Birinci etapta parçalanabiliyor. O sırada çay kaşığına pekmez koyup denetimli biçimde kurabiyenin üzerine dağıtın. bir mühlet daha sonra yerinden çıkartabilirsiniz.
Çaylı Pekmezli Bomba Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı