CEO Yardımcısı’nın ayrılması, dijital medya için umutların düştüğüne işaret ediyor

BadılCan

Active member
Daha kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmak da dahil olmak üzere liderliğindeki diğer iyileştirmelere de başını salladı. Bayan Dubuc, The Times da dahil olmak üzere kurum kültürü araştırmasının şirkette çalışan kadınlara yönelik cinsel taciz olaylarını ortaya çıkarmasından kısa bir süre sonra Vice’a katıldı.

Bayan Dubuc e-postasında “Sektördeki en dirençli, yaratıcı ve kararlı yeteneklerden biri olduğunuzu ve geleceğinizin parlak ve umutlu olduğunu biliyorum.” “Sana hatırlatmaya çalıştığım şeyi hatırla ve ne kadar ilerlediğini takdir et.”

Cuma günü telefonla ulaşıldı, daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Vice’ın yönetim kurulu yaptığı açıklamada, Bayan Dubuc’un şirkete kritik bir dönemde katıldığını ve “şirketi uzun vadeli başarı için konumlandırdığını” belirterek, Vice’ın yakında şirket için yeni liderliği açıklayacağını da sözlerine ekledi.

Vice, toplantı odası müzakereleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bayan Dubuc, şirketin değerlemesini yükselten bir dizi anlaşmayı tamamlayan, ancak şirketi çıkış bekleyen giderek artan kaygılı yatırımcılarına ağır mali yükümlülükler bırakan bir kurucu yardımcısı olan Shane Smith’in yerini aldı.

Dubuc Hanım’ın atanmasının başlarında büyük bir gerilim yaşandı.

The Times’ın elinde bulunan toplantı tutanaklarının bir kopyasına ve kurulun müzakereleri hakkında bilgisi olan iki kişiye göre, Mart 2018’de Vice’ın yönetim kurulu yeni CEO’sunu seçmek için konferans görüşmesi yoluyla özel bir oturumda bir araya geldi. Yönetim kurulu üyesi Bay Smith, diğer yöneticilere basına sızan bilgilerin şirketin bazı karar alma süreçlerini hızlandırmaya zorladığını söyledi.

Ek olarak, o zamanlar Disney’de üst düzey yönetici olan yönetim kurulu üyesi Kevin Mayer, son aşamaya gelene kadar Bayan Dubuc’un potansiyel işe alımı hakkında bilgi sahibi olmadığı için hayal kırıklığını dile getirdi. Disney, Bayan Dubuc’un CEO olduğu Vice ve A&E Networks ile ilgileniyordu.

Yine de yönetim kurulu, Bayan Dubuc’un işe alımını onayladı ve Bayan Dubuc’un geçmişine sahip deneyimli bir yöneticinin, Vice’ın kültürel sorunlarını ele alabileceği ve olası bir satıştan önce mali performansını iyileştirebileceği konusundaki iyimserliğini dile getirdi. Öfkelenen Bay Mayer, oylamada çekimser kaldı.