RenkliDusler
Active member
Cevizli Milföy Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 yaprak milföy
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 7 tane ceviz içi
- 1 tane yumurta sarısı
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel tatlımız için şerbeti hazırlayalım.
- 1. 5 su bardağı toz şekeri ve suyu tencereye koyup ocakta kaynatalım.
- Şerbet kaynayınca bir köşeye koyalım ve tatlının içini hazırlayalım.
- 7 tane ceviz içini toz haline gelene kadar ezelim .
- Üzerine 1 yemek kaşığı şekeri koyalım karıştıralım.
- sonrasındasında milföyleri kare olacak biçimde ikiye bölelim üzerine hazırladığımız ceviz ortasından biraz koyup rulo formunda saralım .
- Hepsini bu biçim yaptıktan daha sonra üzerine yumurta sarını sürelim .
- Tereyağı ile yağlanmış tepsiye koyup 180 derece fırında pişirelim .
- Milföylerimiz piştikten daha sonra üzerine yavaş yavaş şerbeti gezdirerek dökelim ve iki saat şerbetini çekmesi için bekletelim şerbetini çeltikten daha sonra servis edebilirsiniz.