RenkliDusler
Active member
Cevizli Rulo Tatlı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Bir kase iri çekilmiş ceviz içi
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbetimizi hazırlıyoruz uygun bir tencereye şeker su ve bir dilim limonu alıyoruz ocakta kaynadıktan daha sonra orta ateşte 7-8 dakika kaynatıp kenara alıyoruz.
- Hamuru için un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz çabucak sonrasında yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 5 eşit kesime ayırıyoruz tezgahı yavaşça unlayıp hamurumuzu merdane ile açıyoruz ceviz içi serpip rulo biçiminde katlıyoruz iki parmak genişliğinde kesiyoruz yağladığımız tepsimize yerleştiriyoruz.
- 200 derece evvelde ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz tatlımız ılıdıktan daha sonra ılık şerbeti tatlımızın üzerine gezdiriyoruz 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.