Cevizli Rulo Tatlı

RenkliDusler

Active member
Cevizli Rulo Tatlı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi için

  • Bir kase iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Cevizli Rulo Tatlı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbetimizi hazırlıyoruz uygun bir tencereye şeker su ve bir dilim limonu alıyoruz ocakta kaynadıktan daha sonra orta ateşte 7-8 dakika kaynatıp kenara alıyoruz.
  2. Hamuru için un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz çabucak sonrasında yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu 5 eşit kesime ayırıyoruz tezgahı yavaşça unlayıp hamurumuzu merdane ile açıyoruz ceviz içi serpip rulo biçiminde katlıyoruz iki parmak genişliğinde kesiyoruz yağladığımız tepsimize yerleştiriyoruz.
  4. 200 derece evvelde ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz tatlımız ılıdıktan daha sonra ılık şerbeti tatlımızın üzerine gezdiriyoruz 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
 
Üst