RenkliDusler
Active member
Cevizli Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- Bir tutam tuz
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 kahve fincanı su
- Aldığı kadar un
- Ceviz
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 bardak sıvı yağ
- 150gr tereyağı
- Rendelenmiş çikolata ( her çeşit olur )
- Fıstık
- Nişasta (Ben mısır nişastası kullandım)
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda kaymağı hazırladım, o pişerken bir yandan hamur materyallerini ekleyip azar azar un ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini streç sinemayla 15 dakika dinlendirelim.
- 20 adet beze yapalım eşit olsun.
- daha sonrasında tatlı tabağı büyüklüğünde hepsini açtım.
- daha sonra 2 şer olarak kare borcama bakılırsa açtım .
- 2 tane serdikten daha sonra tereyağını ortasına sürdüm.
- Kenarlarını kestiğiniz parçalarıda içine ek edebilirsiniz.
- Ben 2 şer katta onlardan serdim .
- Orta kata gelince kaymağı sürdüm .
- Cevizleride ek ettim .
- sonrasındasında kalan hamurlarıda tıpkı biçimde sererek tamamladım .
- En üste kalan tereyağını döktüm .
- 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz ,yavaş pişmesi değerli.
- Bir yandan şerbeti yapıyoruz şerbet soğuk olacak.
- Kızardıktan daha sonra birinci sıcağının çıkmasını bekliyoruz .
- 15 dakika en az sonrasındasında süslemek için çikolata rendesi ve fıstık kullandım siz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz cevizlede süslenebilir. Afiyet olsun ????.