RenkliDusler
Active member
Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalar çırpma kabına alınarak çırpılır. Şeker ilave edilir.
- Beyazlayana kadar çırpmaya devam edilir. (kekler de birinci vakit içinderda yumurta sonrasındasında şeker ile ne kadar epey çırparsanız o kadar kekiniz de kabarır. )
- ondan sonrasında başka gereçler ek edilerek çırpılır.
- Yağlanmış kalıba dökülür ve 180 derecede pişirilir.
- Soğuduktan daha sonra servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.