Cheesecake

RenkliDusler

Active member
Cheesecake Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
Alt taban için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz üzere çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağından az süt
Üst jölesi için

  • Çilek reçeli
  • 1 yemek kaşığı mısır nişasta
  • 1 çay bardağı su
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Tadına 1 defa bakan dilimini bitirmeden bırakmayacaktır garantisini verebilirim bunun???? haydi gelin bir arada tanımımıza geçelim.

  1. Bisküvimiz ve fındığımızı robottan geçilerim 100 gr tereyağımızı eritelim ve bisküvimizin üzerine dökelim karıştıralım.
  2. Kalıbımızın içine tereyağı ile karıştırdığımız bisküvi ve fındığı dökelim ve bu bardağının gerisi ile biraz bastıralım sabitliyelim.
  3. Bir kabın içerisine 4 yumurta 1. 5 su bardağı şeker i ek edelim ve blender ile çekelim köpük köpük oluncaya kadar köpük köpük olunca krema ve labneyi ekliyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  4. Son olarak unumuzu eliyelim ve içe karıştıralım dolapta beklemekte olan tabanımızı çıkarım ve yaptığımız hamuru tabanın üzerinde dökelim ve fırınımızı öncesinden ısıtıp 220°ye ayarlıyalım.
  5. Birinci 10 dk 220° çabucak sonrasında 200° de 50 dk pişerelim. Fırının kapağını hiç açmıyoruz ve pişdikten daha sonra 1 saat fırında kapalı biçimde bırakalım.
  6. Artık üst kısmına geçebiliriz tavamızın içerisine 1 çay bardağı su ,1 yemek kaşığı nişasta koyalım ve içe karıştıralım ve çilek reçelimizi ek edelim ve karıştıralım yavaş yavaş kıvam alıncaya kadar.
  7. sonrasındasında cheesecakeimizin üzerini güzelce kapatalım ve 1 gece buzdolabında bekletelim ve süper çilekli cheesecakeimiz hazır deniyecek olanlara afiyet olsun????.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst