RenkliDusler
Active member
Çikolata Ganajlı Tart Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 180 gram tereyağı (Soğuk olacak)
- 100 gram şeker
- 300 gram un
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 2 kutu krema (400ml)
- 240 gram çikolata
- 1 kase kavrulmuş fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur materyalinin hepsini derin bir kase için karıştırıyoruz yağ soğuk olduğu için unu yavaş yavaş çekecektir birinci başta tutmadı diye sizi korkutmasın hamur bütünleşince buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
- çabucak sonrasında 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz iç kenar kısımlarını yağlıyoruz. Hamurumuzu elimizle yada benim üzere iki yağlı kağıt aradından açıp yerleştiriyoruz.
- Çatalla delikler açıp içine tartı olarak fırın poşeti ortasında kuru bakliyat koyuyoruz epeyce kabarmasın diye 170 derece fırında 20 dakika pişirip yükü alıyoruz 5-6 dakika daha fırında tutup çıkartıyoruz soğuması için kenara alıyoruz.
- Kremayı tencereye boşaltıp kenarlardan minik köpükler çıkıncaya kadar ocakta pişiriyoruz.
- Altını kapatıp küçük modüllere böldüğümüz çikolataları içine atıp erimesini sağlıyoruz ılık hale gelince fındıkları ek edip, tartın içine döküyoruz 7-8 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Afiyet olsun????.