Çikolata Ganajlı Tart

RenkliDusler

Active member
Çikolata Ganajlı Tart Tanımı İçin Materyaller

  • 180 gram tereyağı (Soğuk olacak)
  • 100 gram şeker
  • 300 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
Ganaj için;

  • 2 kutu krema (400ml)
  • 240 gram çikolata
  • 1 kase kavrulmuş fındık
Çikolata Ganajlı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur materyalinin hepsini derin bir kase için karıştırıyoruz yağ soğuk olduğu için unu yavaş yavaş çekecektir birinci başta tutmadı diye sizi korkutmasın hamur bütünleşince buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
  2. çabucak sonrasında 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz iç kenar kısımlarını yağlıyoruz. Hamurumuzu elimizle yada benim üzere iki yağlı kağıt aradından açıp yerleştiriyoruz.
  3. Çatalla delikler açıp içine tartı olarak fırın poşeti ortasında kuru bakliyat koyuyoruz epeyce kabarmasın diye 170 derece fırında 20 dakika pişirip yükü alıyoruz 5-6 dakika daha fırında tutup çıkartıyoruz soğuması için kenara alıyoruz.
  4. Kremayı tencereye boşaltıp kenarlardan minik köpükler çıkıncaya kadar ocakta pişiriyoruz.
  5. Altını kapatıp küçük modüllere böldüğümüz çikolataları içine atıp erimesini sağlıyoruz ılık hale gelince fındıkları ek edip, tartın içine döküyoruz 7-8 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Afiyet olsun????.
Çikolata Ganajlı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst