RenkliDusler
Active member
Çikolata Soslu Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un (ölçülü olarak bırakalım kek kıvamı olacak)undan una farklılık gösterebilir
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı un
- 3-4 yemek kaşığı kakao
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri çırpma kabımıza alalım, yaklaşık 5 dakika rengi açık sarı olana kadar çırpalım.
- Sütü ve yağı ek edip çırpalım ,un ,kakao ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışımımıza ekleyip güzelce çırpalım.
- Dikdörtgen borcam ölçüsüdür bu kare borcam için ölçüleri yarıya indirip yapabilirsiniz.
- Borcamın tabanını yağladım kek karışımımı döküp bir iki sefer tezgaha vurup kabarcıkları söndürün.
- 180 derece evvelinde ısınmış fırına verdim.
- Kek pişmeye yakın sosunu hazırlamaya başladım.
- Su ,süt ,un ,kakaoyu bir pişirme kabına aldım yeterlice karıştırıp ocağa bıraktım .
- Hazır çikolata sosları kıvamında oluyor ocaktan çıkıp birinci sıcağı çıkan kekimi dilimledim .
- Çikolata sosumu üzerinde eşit biçimde döktüm. Soğuyunca servise hazır ????.