RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Bisküvili Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket sade petibör bisküvi
- 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi (Küçük olan paketlerden )
- 1 litew süt (5 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket krema
- 100 gram bitter 100 gram sütlü çikolata
- 1 bardak süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Kreması için; süt, un, nişasta, tozşekeri bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayan kremanın üzerine şekerli vanilin ve ek edip karıştırıp ocaktan alın.
- Petibör bisküvileri süt ile ıslatıp tek sıra halinde borcama dizin.
- 1 kat bisküvi, 1 kat krema formunda krema ve bisküviler bitene kadar süreci yenidenlayın.
- Ganajı için; küçük sos tavasında kremayı kaynama düzeyine gelene kadar ısıtın (Kaynamasın)
- Çikolatayı parçalayarak ek edin, eriyene kadar karıştırın.
- Çikolatalar eriyince ocaktan alın.
- Pastanın üzerini ganaj ile kaplayın.
- Pastayı buzdolabında 3-4 saat dinlendirten daha sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.