RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Cheescake Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı için;
Not EkleTanımı Yazdır
Alt tabanı için;
- 1 paket petibör yahut 1.5 paket burçak bisküvi
- 80 gram tuzsuz tereyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı susuz yerinden yoğurt
- 200 gram labne
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 180-200 gram bitter çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin. (22 cm kalıp kullandım lakin en uygunu 20 cm)
- Bisküvileri rondoda un haline getirip bir kabın içine aktarın. (ben burçak bisküvi kullandım)
- Üzerine eritilmiş tereyağını döküp karıştırın.
- Karışımı kalıbın içine yayıp elinizle bastırarak düzeltin.
- Kreması için, karıştırma kabında yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
- Labne, yoğurt, un ve vanilya ekleyip tekrar çırpın.
- Kek kalıbının üzerine döküp 170°c fırında 20 dk kadar pişirin.
- Fırından çıkınca soğumaya bırakın.
- Düzgünce soğuyunca kremayı küçük bir tavada ısıtın.
- İçerisine çikolataları kırıp güzelce karıştırın.
- Kıvam alınca kek kalıbının içerisine dökün.
- Soğuması için 1 gece buzdolabında bekletin.
- İstediğiniz biçimde süsleyin. Afiyet olsun.