RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Dantelli Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Çikolatalı Dantelli Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 tane pandispanya kek
- 1 çay bardağı süt (kekleri ıslatmak için)
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket krem şanti
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- Kenton pasta süsü
- Ferrorucci çikolata
- 80 gram bitter çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yarım paket krem santi ve yarım su bardağı süt ile hazırlıyoruz dolaba kaldırıyoruz.
- Pasta kreması için geri kalan materyalleri karıştırıp kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan krema ve krem şantiye karıştırıyoruz.
- Kekimizin her iki kesimini da süt ile ıslatıp ortasına krema sürüyoruz.
- daha sonra tıpkı krema ile üzerini kapatıyoruz. Kremadan bir ölçü alarak sıkma aparatının en kalın ucu ile süsleme yapıyoruz. Pastamızı 1 saat dolaba koyuyoruz.
- 1 saat sonunda benmari yöntemi erittiğimiz çikolatayı sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerine istediğimiz biçimde sıkıyoruz.
- 2 dk buzluğa koyup yapışmaz bir hale gelince pastanın etrafına sarıyoruz. Dilimlemedilk evvel çıkartıyoruz.
Çikolatalı Dantelli Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı