RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı un
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 klasik su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 paket sade toz kremşanti
- Kırılmış ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yumurta ve toz şekeri çırpın.
- Süt ve sıvı yağ ekleyerek çırpın.
- Kalan gereçleri de ekleyip, güzelce çırpın.
- Katıyağ ile yağladığınız tart kalıbınıza karışımı dökün. Hamurun oturması için kalıbı bir iki kez yere hafifçeçe vurun.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
- Kekiniz pişerken üst krema için tüm materyalleri ( kremşanti hariç) ocakta pişirin. Ben bu evrede buğday nişastası kullandım. Fakat farketmez.
- Krema harcınıza kremşantiyi de ekleyip, blenderle çırpın.
- Soğuyan keke dökün. Cevizle süsleyin.