RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Muzlu Krep Sarma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarim su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 adet muz
- 100 gram damla çikolata
- 200 gram çikolata (Sütlü yahut bitter farketmez)
- 100 ml krema
Not EkleTanımı Yazdır
- Krep üretimi ile başlayalım. Yumurta ve şekerimizi güzelce çırpalım sırası ile materyallerimizi atıp güzelce karıştıralım.
- Krep tavamıza az ölçü döküp artlı önlü güzelce pişirelim.
- Kreması için; vanilya ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye alıp güzelce yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Kaynayıp yoğunlaşan kremamızı ocaktan alıp içerisine tereyağını ve vanilyayı ek edip karıştıralım.
- Krebimizin yarısına kremamızı yayalım. Muz koyup, damla çikolata serpelim ve rulo biçimini verelim.
- Üzerine kremamızı ocakta az kaynatıp içerisine çikolatamızı ek edip karıştıralım krebimizin üzerine dökelim.