RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (1- 1,5 bardağı kıvama göre eklenir)
- 1 yemek kaşığı yoğurt (Yumurta sarısıda sürebilirsiniz)
- Susam
- İsterseniz çörek otu
- Sürülebilen çikolata (Ben torku kullandım)
Not EkleTanımı Yazdır
- Pişirme kağıdına aralıklı 9-10 adet olacak biçimde 1 er yemek kaşığı çikolata temalıp buzluğa atılır.
- Maya ,şeker ve süt karıştırılıp 5 dk bekletilir ( mayanın etkinleşmesi için).
- Sıvıyağ tuz eklenip karıştırılır.
- Un azar azar dökülür ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
- Düzgünce yoğurulan hamur 1 saat dinlendirilir.
- Hamurda kesimler alınarak buzluktaki çikolataları içine yerleştirip açık yer kalmayacak biçimde kapatılıp yuvarlanıp tepsiye dizilir. ( çikolata eriyebilir ivedi edilmeli, erirse tekrar buzlukta bekletip kullanabilirsiniz)
- Üzerine yoğurt sürülüp susam serpiştirilir.
- 190 derece de üzeri pişene kadar pişirilir. (10-15 dk).
- Derecesini ve müddetini fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. ????