RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 2 bardak şeker
- 1 bardak süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 3 kaşık kakao (Tepeleme kaşık )
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2.5 bardak un
- 1.5 bardak süt
- 2 kaşık nişasta
- 4 kaşık şeker
- 2 kaşık kakao
- 40 gram çikolata
- 1.5 bardak süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker beyaz lahana kadar çırpılır süt sıvı yağ eklenir.
- Bir taraftada kakao, kabartma tozu ve un elenir, yumurtalı karışıma un karışımı ek edilir. Yağladığımız kalıba kek harcı dökülür 180 derece alt üst ayar fırına verilir.
- Kekimiz fırından çıkınca ılıması beklenir ılıyınca soğuk sütle heryeri eşit biçimde ıslatılır sosluğa nişasta kakao şeker eklenir.
- Üzerine süt ek edilir uygunca çırpılır ve ocağa koyulur karıştırılma hiç bırakılmaz göz göz pisice altı kapatılır ve çikolata eklenir.
- Isısıyla karıştırılarak eritilir ve kekin çukur kısmına çikolata sosu denetimli bir biçimde dökülür en az 3 4 saat dolapta bekletilir.
- Üzeri istek ettiğiniz meyvelerle süslenir afiyet olsun ???????????? Şimdiden deneyecek olan herkese kolay gelsin ????????????????