RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Truf Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Çayın kahvenin yanına yapıcağınız pratik ve sunumuyla mükemmel bir tatlı tanımı.
- 1 adet kakaolu baton kek (bayat kekinizi var ise daha âlâ olur)
- 1 kutu sıvı krema
- Yarım su bardağı kırılmış fındık
- 50 gram bitter çikolata
- 50 gram sütlü çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
Çayın kahvenin yanına yapıcağınız pratik ve sunumuyla mükemmel bir tatlı tanımı.
- Keki büyük bir kaseye alıp eziyoruz.
- Üzerine krema ve fındığı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Çikolataları bir kaseye alıp benmari metodu eritiyoruz.
- Küçük güllü kalıplara birer tatlı kaşığı çikolata döküp fırçayla heryerine sürüyoruz.
- Buzdolabında kaldırıp sertleşmesini bekliyoruz.
- Yaklaşık on dakika sertleşiyor.
- Hazırladığımız keklik malzemeyi kalıplara doldurup üzerini düzeltiyoruz.
- Kalan çikolatayı üzerlerine sürüp tekrar dolaba kaldırıyoruz.
- 15 dakika kadar dinlendirip yavaşca kalıptan çıkarıyoruz.
- Kalıbınız yoksa ceviz büyüklüğünde top top yapıp çikolataya bulayabilirsiniz. Afiyet olsun ????.