Çikolatalı Truf

RenkliDusler

Active member
Çikolatalı Truf Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet kakaolu baton kek (bayat kekinizi var ise daha âlâ olur)
  • 1 kutu sıvı krema
  • Yarım su bardağı kırılmış fındık
  • 50 gram bitter çikolata
  • 50 gram sütlü çikolata
Çikolatalı Truf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Çayın kahvenin yanına yapıcağınız pratik ve sunumuyla mükemmel bir tatlı tanımı.

  1. Keki büyük bir kaseye alıp eziyoruz.
  2. Üzerine krema ve fındığı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  4. Çikolataları bir kaseye alıp benmari metodu eritiyoruz.
  5. Küçük güllü kalıplara birer tatlı kaşığı çikolata döküp fırçayla heryerine sürüyoruz.
  6. Buzdolabında kaldırıp sertleşmesini bekliyoruz.
  7. Yaklaşık on dakika sertleşiyor.
  8. Hazırladığımız keklik malzemeyi kalıplara doldurup üzerini düzeltiyoruz.
  9. Kalan çikolatayı üzerlerine sürüp tekrar dolaba kaldırıyoruz.
  10. 15 dakika kadar dinlendirip yavaşca kalıptan çıkarıyoruz.
  11. Kalıbınız yoksa ceviz büyüklüğünde top top yapıp çikolataya bulayabilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Çikolatalı Truf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst