RenkliDusler
Active member
Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sade nescafe
- Yarım su bardağı un
- Çeyrek su bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilin
- 150 gram bitter çikolata
- 120 ml krema
- 240 ml krema (Kullanmadan yarım saat evvel buzlukta bekletelim)
- Muz
- Kuruyemiş
- Çilek
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygunca beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sıvıyağ, nescafe, tuz, vanilini de ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyelim 2-3 dk tekrar çırpalım.
- 30×40 ölçüsündeki fırın tepsimizi yağlı kağıt serelim ve yağlı kağıdı yavaşça yağlayalım.
- Kek karışımını döküp evvelde ısınmış 175° lik fırında 7-8 dakika pişirelim fazla tutmayalım kurumasın nemliliğini kaybetmesin.
- Kek piştikten daha sonra soğumaya bırakalım.
- 120 ml krema ve çikolatayı benmari adabı eritip soğutalım.
- 240 ml olan soğuk kremayı katılaşana kadar çırpalım.
- Soğumuş olan ganajımıza içine ekleyip yavaşça çırpalım fazlaca çırpıp kremanın yağına ayırmayalım katılaşınca bırakalım dolapta bekletelim.
- Soğumuş olan kekimizi istediğimiz sayıda ister bir kalıp yardımı ile ister bir kase yardımı ile yuvarlak olarak keselim. Ben 4 katlı yaptım her kata hazırladığımız kremadan ve muz dilimlerinde ekledim en üst kata ve pastanın etrafına da kremadan sürüp istediğimiz üzere süsleyip 4-5 saat hatta vaktiniz var ise bir gün dinlendirdikten daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.