RenkliDusler
Active member
Çilek Jelli Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- 125 gr tereyağı yada margarin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket çilek jeli
- Çilek
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- Öncelikle tencereye yağımızı alıp eritelim.
- daha sonra unumuzu ek edelim kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Sütümüzü yavaş yavaş ek edelim topaklanmaması için daima karıştıralım.
- Akabinde da şekerimizi ilave edelim yoğunlaşıp kıvamını alana kadar karıştıralım.
- Yalancı tavukgöğsü muz hazır???? kaselerimizin yarısına kadar bölüştürelim
- Akabinde çilekli jelimizi paketin ardındaki tarifle hazırlayalım.
- soğuyan muhallebimizin üstüne çileklerimizi doğrayıp üstüne çilekli jelimizi döküp 3 saat buzdolabında bekletelim.
- Buzdolabından çıkardıktan daha sonra üstünü dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun????.