Çilek Soslu Kedidilli Pratik Pasta

RenkliDusler

Active member
Çilek Soslu Kedidilli Pratik Pasta Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • Islatmak için 1 su bardağı süt
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Çilek sos için;

  • 500 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
Çilek Soslu Kedidilli Pratik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç, tüm materyalleri tencereye alıp, düzgünce karıştırdıktan daha sonra ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz.
  2. Kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp içerisine bir paket vanilyayı ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  3. Birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra toz kremşantiyi de ekleyip tekrar çırpıyoruz ve kedi lisanını süt ile ıslatarak borcama dizdikten daha sonra muhallebiyi üzerine gezdiriyoruz.
  4. Çilek sos için; çilekleri robottan geçiriyoruz. ondan sonrasında içerisine nişasta, şeker ve suyu ekledikten daha sonra uygunca karıştırıp ocağa alıyoruz kaynadıktan daha sonra muhallebinin üzerine gezdiriyoruz.
  5. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten daha sonra üzerini dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.
Çilek Soslu Kedidilli Pratik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst