RenkliDusler
Active member
Çilek Soslu Kedidilli Pratik Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket kedidili bisküvi
- Islatmak için 1 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 500 gram çilek
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç, tüm materyalleri tencereye alıp, düzgünce karıştırdıktan daha sonra ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp içerisine bir paket vanilyayı ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra toz kremşantiyi de ekleyip tekrar çırpıyoruz ve kedi lisanını süt ile ıslatarak borcama dizdikten daha sonra muhallebiyi üzerine gezdiriyoruz.
- Çilek sos için; çilekleri robottan geçiriyoruz. ondan sonrasında içerisine nişasta, şeker ve suyu ekledikten daha sonra uygunca karıştırıp ocağa alıyoruz kaynadıktan daha sonra muhallebinin üzerine gezdiriyoruz.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten daha sonra üzerini dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.