RenkliDusler
Active member
Çilek Soslu Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gram çilek
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencereye alıyoruz ve daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatıp tencereyi bir kenara alıyoruz ve vanilya ile tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Servis kaselerimize hayli doldurmayacak biçimde paylaştırıyoruz zira üzerine çilekli sosumuz gelecek.
- Çilekleri rondodan geçirerek tencereye alıyoruz ve nişasta, şeker ile suyu ekliyoruz ve orta ateşte pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra ocaktan alıyoruz ve muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz. daha sonrasında dilediğimiz üzere süslüyoruz. Afiyet olsun.