Çilek Soslu Muhallebi

RenkliDusler

Active member
Çilek Soslu Muhallebi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Çilekli sos için;

  • 250 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su
Çilek Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencereye alıyoruz ve daima karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatıp tencereyi bir kenara alıyoruz ve vanilya ile tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Servis kaselerimize hayli doldurmayacak biçimde paylaştırıyoruz zira üzerine çilekli sosumuz gelecek.
  4. Çilekleri rondodan geçirerek tencereye alıyoruz ve nişasta, şeker ile suyu ekliyoruz ve orta ateşte pişiriyoruz.
  5. Piştikten daha sonra ocaktan alıyoruz ve muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz. daha sonrasında dilediğimiz üzere süslüyoruz. Afiyet olsun.
Çilek Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst