RenkliDusler
Active member
Çilekli Lotuslu Magnolia Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakou
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çimdik tuz
- 1 paket lotus bisküvi
- 1 kutu krema (200ml)
- 50 gram sütlü çikolata
- Yarım kilo çilek
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sütü uygun bir tencereye alıp üzerine 1 su bardağı şeker, nişasta, un, kakao, bir çimdik tuz ve 1 yumurta sarısını koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz.
- Karıştırmamız bittikten daha sonra tencereyi ocağa alıp orta ateşte karıştırarak şekeri eritiyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 5-6 dakika daha sonra sütlü çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
- Çikolata eridikten daha sonra ocağın altını kapatıyoruz ve magnoliamızın soğuması için dinlendirmeyi alıyoruz.
- Kabuk bağlamaması açısından orta ara karıştırmanızı öneririm.
- Harcımız soğurken gelin öteki işlerimizi halledelim???? 1 paket soğuk kremayı uygun bir kapta çırpıcıyla vurup katı hale getirelim.
- Magnolia harcı soğuduktan daha sonra çırpıcı ile birinci etapta düşük bölümde, çabucak sonrasında yüksek dönemde 8-9 dk çırpalım.
- Akabinde soğuk kremayı da ekledikten daha sonra kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak kremayı muhallebiye yedirelim ve bir kenara alalım.
- daha sonrasında rondoya bisküvileri koyarak toz haline getirelim.
- Lotus yerine oreo kullanacaksanız şayet oreoları elinizle kırıp minik minik yapabilirsiniz, robota gerek yok. Öbür bir bisküvi de kullanabilirsiniz tercih büsbütün size kalmış. Ben lotus kullandım.
- sonrasındasında bardakların duvarlarına yerleştireceğimiz meyveleri güzelce yıkayıp kurutalım ve inci ince kesip bardağın iç duvarlarına yanlışsız bastırarak yerleştirelim.
- Muhallebi harcımızdan bardak dolacak biçimde kepçe ile dökelim. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz