RenkliDusler
Active member
Çıtır Elma Mücveri Tanımı İçin gereçler
- 3 adet orta uzunluk elma
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı bal ya da esmer şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 adet karanfil (Dövülmüş)
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- Sıvı yağ (Çiçek yağı)
- Esmer pudra şekeri + tarçın karışımı
- Vanilyalı dondurma ya da çeşitli meyve marmelatları
- Elmaları rendeleyin ve güzelce suyunu sıkın.
- Yumurtayı derin bir kapta çırpın ve içine elma rendesini ek edin. Un, vanilya, kabartma tozu, bal, portakal kabuğu rendesi, tarçın ve karanfili de ekleyerek uygunca karıştırın ve 10 dakika müddetle buzdolabında bekletin.
- Bir tavada sıvıyağı ısıtın ve elmalı harcı kaşık kaşık yağın içine alarak bol yağda kızarana kadar pişirin.
- Kızarttığınız mücver toplarını servis tabağına alın ve üzerine esmer şekerle hazırlanmış pudra şekeri ve tarçın karışımını serpin.
- Servis sırasında vanilyalı dondurma ya da çeşitli meyve marmelatları ile ılık servis edin.