RenkliDusler
Active member
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kutu krema
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 300 gram kavrulmuş tel kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir tavada tereyağını eritip,4 yemek kaşığı toz şekeri ve kavrulmuş kadayıfı ekleyip karıştıralım.
- Muhallebi için; süt, şeker, un, nişasta ve bir yumurta sarısını güzelce karıştırıp ve ocağa alalım. Daima karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olmaya başlayınca ocağın altını kısıp tereyağ ve vanilya ekleyip karıştıralım.
- Ocaktan alıp 5 dakika çırpıcı ile çırpalım.
- Akabinde 1 kutu krema ek edip güzelce çırpalım.
- Kadayıfların yarısını tepsinin tabanına döküp eşit biçimde yayalım.
- Muhallebinin tamamını üzerine dökelim,kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine eşit biçimde gezdirelim.
- Buzdolabında soğumaya bırakalım.
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı