Çıtır Kadayıflı Muhallebi

RenkliDusler

Active member
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Kadayıf harcı için;

  • 300 gram kavrulmuş tel kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Geniş bir tavada tereyağını eritip,4 yemek kaşığı toz şekeri ve kavrulmuş kadayıfı ekleyip karıştıralım.
  2. Muhallebi için; süt, şeker, un, nişasta ve bir yumurta sarısını güzelce karıştırıp ve ocağa alalım. Daima karıştırarak pişirelim.
  3. Göz göz olmaya başlayınca ocağın altını kısıp tereyağ ve vanilya ekleyip karıştıralım.
  4. Ocaktan alıp 5 dakika çırpıcı ile çırpalım.
  5. Akabinde 1 kutu krema ek edip güzelce çırpalım.
  6. Kadayıfların yarısını tepsinin tabanına döküp eşit biçimde yayalım.
  7. Muhallebinin tamamını üzerine dökelim,kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine eşit biçimde gezdirelim.
  8. Buzdolabında soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun. ????.

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst