CNN başkanı, Nikki Haley hakkındaki yorumlarından dolayı Don Lemon’ı azarladı

BadılCan

Active member
CNN sabah programı sunucusu Don Lemon, kadınlar ve yaşlanmayla ilgili canlı yayında yaptığı yorumların kablolu haber ağında bir kargaşaya yol açması üzerine Cuma günü kendi kanalının başkanı tarafından bir iç kınamayla karşı karşıya kaldı.

CNN başkanı Chris Licht, sabah 9’daki günlük röportajına, yaygın olarak cinsiyetçi ve duyarsız olarak görülen Lemon’un yorumlarının kendisini “hayal kırıklığına uğrattığını” söyleyerek başladı.

Haberler’ın elde ettiği görüşme kaydına göre Bay Licht, “Yorumları rahatsız edici, kabul edilemez ve yardımcı sunucuları için adaletsizdi ve nihayetinde bu organizasyonun harika çalışmasından büyük bir dikkat dağıtıcıydı” dedi.

Bay Lemon Perşembe günü yayında 51 yaşındaki Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı adayı Nikki Haley’nin “en iyi döneminde olmadığını” iddia ederek meslektaşlarını kızdırdı.

Bay Lemon, “CNN This Morning” yardımcı sunucuları Poppy Harlow ve Kaitlan Collins’in bariz bir dehşetiyle, “Bir kadın 20’li, 30’lu ve belki de 40’lı yaşlarında en iyi döneminde kabul edilir,” dedi. “Ulakçıyı vurma,” diye ekledi Bay Lemon. “Ben sadece gerçekleri söylüyorum. Google da arat.”

Cuma günkü konferans görüşmesinde, kulağa çok daha pişman görünen Bay Lemon, CNN haber merkezine altı dakikalık bir monologla hitap etti.

“Üzgünüm,” dedi Bay Lemon. “Kimseyi incitmek istemedim. Kimseyi gücendirmek istemedim.”

Sunucular Dana Bash ve Erin Burnett’in de aralarında bulunduğu kadın meslektaşların bir listesine atıfta bulunarak, “Bu organizasyonda en yakın olduğum insanlar kadınlar” dedi.

Bay Lemon, daha önce izin alacağını söylemesine rağmen Cuma günü programının yayınlanmasına katılmadı. Cuma sabahı Miami’den gelen aramayı aradı.

CNN This Morning, 10 ay önce CNN’in yönetimini devralan eski bir sabah programı yapımcısı olan Bay Licht’in imza projesi olarak Kasım ayında giriş yaptı.

Şovun, Bay Licht’in daha önce Jeff Zucker tarafından yönetilen ağ vizyonu için bir niyet beyanı olması amaçlanmıştı. Bunun yerine, geniş bir izleyici kitlesini çekmeye çalışırken canlı ve yayın dışı gerilimlerle boğuştu.