RenkliDusler
Active member
Cocostar Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta sarısı ve beyazını ayırıyoruz
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tuzu
- 2 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 paket krema ( krema yerine kremşanti de kullanabilirsiniz)
- 3 paket vanilya
- 1 paket mascarpone
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 paket krema sıklaştırıcı
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı süt
- 200 gram çikolata
- 200 ml krema
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazını kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
- Yumurtanın sarısına şeker, vanilya ekleyip mikserle 4-5 dk çırpıyoruz.
- çabucak sonrasında süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz .
- Un, kabartma tozu, kakaoyu eleyerek ekliyoruz yeniden karıştırıyoruz .
- Yumurtanın beyazını ekleyip spatula sayesinde yavaş yavaş karıştıyoruz.
- Kalıbımızın alt tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını yağlıyoruz .
- 170 derece önce ısıtılmış fırında 40-45 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Kekimizi servis tabağına alıp kenarlarını kelepçeyle kapatıyoruz 1 çay bardağı süt ile ıslıyoruz.
- Kremayı uygun bir kaba alıyoruz .
- Vanilya ,pudra şekeri ,krema sıklaştırıcı ekleyip biraz yoğunlaşana kadar mikserle çırpıyoruz .
- ondan sonrasında mascarpone ekleyip tekrar 1 dk daha çırpıyoruz.
- En son hindistan cevizi ekleyip koyu kıvam alana kadar çırpıyoruz .
- ondan sonrasında kekimizin üzerine güzelce yayıyoruz .
- Üzeri için; Kremayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynatıp kenara alıyoruz ve çikolata ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz sos haline getiriyoruz.
- Biraz ılıyıp yoğunlaşınca pastamızın üzerine döküp güzelce yayıyoruz.
- Buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz .
- Üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.