RenkliDusler
Active member
Cocostar Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1çay bardağı süt
- 6 kasık şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 paket hindistan cevizi
- 2 paket kremşanti
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket krema
- 2 paket
- Çikolata
- 1 bardak süt
- Çilek antep fıstığı
- Beyaz çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpıyoruz sütü ek edip çırpıp ünü ve kabartmayı eleyerek ilave ediyoruz.
- Kelepçenin altına fırın kağıdı koyup kenarlarını yağlıyoruz. 170 derece de ısınmış fırında pişene kadar bekletiyoruz varsayımı 25-30 dakika.
- Kek fırından çıkınca soğumaya bırakıp kremşantiyi üstündeki ölçüye bakılırsa sütle çırpıyoruz.
- Pudra şekerim ve hindistan cevizini koyup çırpıyoruz. Dinlenmesi için dolaba koyup kekin üzerine 1 bardak sütü eşit ölçüde döküyoruz kek büsbütün soğuyup kremşantiyi üzerine seriyoruz.
- Kremayı küçük tencerede ısıtıyoruz çikolataları parçalayıp içine atıyoruz çikolata soğuyunca kremşantinin üzerine döküyoruz. En az 2 saat dinlendikten daha sonra süsleyip kelepçeyi açıyoruz.