RenkliDusler
Active member
Cocostar Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- Çikolata sosu
- Süt
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıdımız ile kaplayalım.
- Çırpma kabımıza yumurta ve şekeri uygunca kabarana kadar çırpalım.
- 1 çay bardağı sütü ekledikten daha sonra un, kakao ,vanilya ve kabartma tozumuza ekleyelim.
- Bu gereçlerimizi güzelce karıştıralım kek hamurumuzu kelepçeli kalıbıza dökelim .
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırınızda yarım saat pişirelim.
- Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakılım.
- O sırada üzerini hazırlayalım krem şantimizi sütle yoğunlaşıncaya denk karıştıralım .
- Akabinde hindistan cevizimizi ve pudra şekerinide ekleyelim ve bir birine geçene kadar karıştıralım bunuda beklemeye alalım.
- daha sonrasında üzeri için çikolata sosumuzu sütle pişirelim bunuda soğumaya alalım.
- Soğuyan kekimize kürdan yardıyla delikler delelim ve üzerine sütümüzü her yeri ıslanacak biçimde ıslatalım .
- Arkasında krem şantili karışımımızı koyalım ve üzerini düzleyelim daha sonrasında yeterlice soğuyan çikolata sosumuzuda dökelim.
- 5 saat kadar dinlendirelim buzdolabında.
- Buzdolaptan çıkan cocostarımıza istediğiniz formu verelim ve servise hazır.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı