RenkliDusler
Active member
Cocostarlı Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt yada süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu /vanilin
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta akı
- 2.5 su b süt
- 1 yemk k. kakao
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 80 gram çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kek kalıbını yağlayıp kakao serpip dolaba koyalım. Cocostar dolgusu için yumurta aklarını bir fiske tuz ile kar üzere olana kadar çırpalım. Pudra şekerini ve hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpalım 9-10 tane top yapıp dolaba kaldıralım.
- Kek için; yumurtayı şekeri vanilini düzgünce çırpalım, sırasıyla yoğurdu yada sütü yağı unu kakaoyu kabartma tozunuda ekleyip, hamurun yarısını kalıba dökelim.
- Hindistan cevizi topları yan yana dizelim üzerinede kalan hamuru dökelim 180 derecede denetimli pişirelim. Bu ortada sosun hepsini pişirelim.
- Çikolatayıda ekleyip eritelim kenarda soğumaya bırakın/ kek soğuyunca kalıptan çıkarıp yine kalıba koyalım sosu dökünce kolay çıksın diye.
- Ilık sosu keke dökelim sosunu çekince dilimleyip servis edebilrsiniz ???????????????????? Anlatması uzun sürdü fakat üretimi uğraştırmayan bir pasta denemenizi tavsiye ederim