RenkliDusler
Active member
Çok Nemli Baton Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Yarım su bardağı krema(100ml))
- Bitter ve sütlü karışık çikolata(100gr)
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalar ve süt oda sıcaklığında olacak.
- Yumurtayı birinci vakit içinderda 10-15 sn kadar mikserle çırpıyoruz.
- Çırpmaya devam ederken şekeri yavaşça ekleyip 8-9 dk kadar çırpma sürecine devam ediyoruz.
- Yumurtalar boza kıvamı alınca, mikseri bırakıyoruz.
- Süt ve sıvı yağını ekleyip spatula ile iki karıştırıyoruz.
- Elekten un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı geçirip yumurta köpüğü sönmeden spatula ile yediriyoruz.
- Kalıba yağlı kağıt serip, karışımı ek ediyoruz.
- Evvelce ısıtılmış alt-üst 160° fırında 40 dk pişiriyoruz. (kapak hiç açılmayacak!).
- Kek fırında pişerken kremayı kaynatmadan ısıtıp, çikolataları ek ediyoruz, yeterlice soğuması için buzdolabına alıyoruz.
- Kek güzelce soğuduktan daha sonra ganaj ile her yerini kaplıyoruz.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben kavrulmuş iri taneli fındık ile süsledim birbirleri ile ahengi olağanüstüydü????.