Çok Nemli Baton Kek

RenkliDusler

Active member
Çok Nemli Baton Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
Üzeri için:

  • Yarım su bardağı krema(100ml))
  • Bitter ve sütlü karışık çikolata(100gr)
Çok Nemli Baton Kek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurtalar ve süt oda sıcaklığında olacak.
  2. Yumurtayı birinci vakit içinderda 10-15 sn kadar mikserle çırpıyoruz.
  3. Çırpmaya devam ederken şekeri yavaşça ekleyip 8-9 dk kadar çırpma sürecine devam ediyoruz.
  4. Yumurtalar boza kıvamı alınca, mikseri bırakıyoruz.
  5. Süt ve sıvı yağını ekleyip spatula ile iki karıştırıyoruz.
  6. Elekten un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı geçirip yumurta köpüğü sönmeden spatula ile yediriyoruz.
  7. Kalıba yağlı kağıt serip, karışımı ek ediyoruz.
  8. Evvelce ısıtılmış alt-üst 160° fırında 40 dk pişiriyoruz. (kapak hiç açılmayacak!).
  9. Kek fırında pişerken kremayı kaynatmadan ısıtıp, çikolataları ek ediyoruz, yeterlice soğuması için buzdolabına alıyoruz.
  10. Kek güzelce soğuduktan daha sonra ganaj ile her yerini kaplıyoruz.
  11. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben kavrulmuş iri taneli fındık ile süsledim birbirleri ile ahengi olağanüstüydü????.
Not: ganajın kek üzerinde sert kıvam alması için buzdolabında 40-45 dk kadar ağzı açık dinlendirdim. Servis edeceğim vakit 5 dk önden çıkartıp o denli dilimledim. Keki buzdolabında kapaklı bir biçimde koruma ettim.
 
Üst