RenkliDusler
Active member
Damat Pastası Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
Not EkleTanımı Yazdır
Keki İçin
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında küçükse 4 adet)
- 1 çay bardağı toz şeker (Büyük çay bardaklarından)
- 1 çimdik tuz
- 1/3 çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
- Yarım su bardağı un
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
- Hindistan cevizi yahut antep fıstığı
- Kakao
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta sarı ve beyazlarını ayıralım. Beyazları toz şeker ile katılaşana kadar mikser ile çırpalım. Krem şanti kıvamına gelene kadar.
- Sarıları ise ılık su ile köpük köpük olana dek mikser ile çırpalım. Akabinde sarıları, beyazların bulunduğu kaba dökelim.
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyelim. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek spatula ile yavaş yavaş alt üst ederek karıştırmaya devam.
- Orta uzunluk borcamı tereyağ ile yağlayalım. Karışımı döküp 175 derecelik ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Fırınınıza göre pişirme mühleti farkedebilir.
- Fırından alınca soğutalım üzerine kürdan ile delikler yapalım.
- Keki ıslatmak için süt, şeker ve kakaoyu ocakta karıştırarak ılıtalım. Kekin üzerine gezdirelim.
- Kreması için tencerede toz şanti hariç tüm malzemeyi el çırpıcısıyla çırpalım. Ocakta kıvam alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Üzerine streç sinema yapıştırıp soğutalım.
- Soğuyan kremayı mikser ile çırpalım. Toz krem şantiyi ekleyip çırpmaya devam edelim muhtaçlık duyulursa epeyce az süt ek edebilirsiniz.
- Islanan kekin üzerine kremayı gezdirelim. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben kakao ve antep fıstığı kullandım. Dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.