Damat Pastası

RenkliDusler

Active member
Damat Pastası Tanımı İçin Materyaller

Keki İçin

  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında küçükse 4 adet)
  • 1 çay bardağı toz şeker (Büyük çay bardaklarından)
  • 1 çimdik tuz
  • 1/3 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
Islatmak İçin

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Kreması İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti
Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi yahut antep fıstığı
  • Kakao
Damat Pastası Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta sarı ve beyazlarını ayıralım. Beyazları toz şeker ile katılaşana kadar mikser ile çırpalım. Krem şanti kıvamına gelene kadar.
  2. Sarıları ise ılık su ile köpük köpük olana dek mikser ile çırpalım. Akabinde sarıları, beyazların bulunduğu kaba dökelim.
  3. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyelim. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek spatula ile yavaş yavaş alt üst ederek karıştırmaya devam.
  4. Orta uzunluk borcamı tereyağ ile yağlayalım. Karışımı döküp 175 derecelik ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Fırınınıza göre pişirme mühleti farkedebilir.
  5. Fırından alınca soğutalım üzerine kürdan ile delikler yapalım.
  6. Keki ıslatmak için süt, şeker ve kakaoyu ocakta karıştırarak ılıtalım. Kekin üzerine gezdirelim.
  7. Kreması için tencerede toz şanti hariç tüm malzemeyi el çırpıcısıyla çırpalım. Ocakta kıvam alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Üzerine streç sinema yapıştırıp soğutalım.
  8. Soğuyan kremayı mikser ile çırpalım. Toz krem şantiyi ekleyip çırpmaya devam edelim muhtaçlık duyulursa epeyce az süt ek edebilirsiniz.
  9. Islanan kekin üzerine kremayı gezdirelim. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben kakao ve antep fıstığı kullandım. Dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
 
Üst