RenkliDusler
Active member
Davet Sofralarınızı Süsleyecek Nefis (Balkabaklı Kış Keki) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı doruklu sıvı yağ
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2.5 su bardağı un dikkatli ekleyin
- 1 su bardağı rendelenmiş kabak
- 2 çay bardağı badem yahut ceviz
- 1 yemek kaşığı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel keke başlamadan evvel kesinlikle yumurta ve süt oda ısısında bulunmasına dikkat edilmeli.2 kabağı rendenin iri tarafıyla rendeleyelim.
- Geniş bir kabın içine alıp iri çekilmiş bademi yahut cevizi 1 yemek kaşığı unla güzelce karıştıralım ve kenara alalım.
- Yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- çabucak sonrasında üzerine un hariç tüm materyalleri sıra takip etmeden karıştıralım.
- En son unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz ve hazırladığımız iç harcını sıpatulayla yavaş yavaş dökerek karıştırmaya.
- Yağladığımız kalıp yada borcama döküp 180 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.
- Kekimizi soğuduktan daha sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.