David Leonhardt Sabahı Times Görüş

BadılCan

Active member
Times Insider kim olduğumuzu ve ne yaptığımızı açıklar ve gazeteciliğimizin bir araya gelme şekline ilişkin bilgiler sağlar.

David Leonhardt milyonlarca okuyucuyu – yakın zamana kadar – 2020'de kurduğu Haberler'ın amiral gemisi bülteniyle – yakın zamana kadar – tanıyor.

Ama hattı çok geri dönüyor. Haberler'daki 25 yıllık kariyerinde, Bay Leonhardt'ın yarım düzineden fazla unvanı var. 1999'da gazeteye iş muhabiri olarak girdi ve yönetim ve işyeri hakkında rapor verdi. 2011 yılında Washington Bürosu Başkanı oldu ve daha fazla odaklanmak için masanın operasyonları için daha fazla dijital olarak yeniden tasarlandı. 2014 yılında Times'ın veri kontrollü kolunu başlatmasına yardımcı oldu. 2016'dan 2020'ye kadar Mayıs ayında sabah başlamadan önce Times'ın görüş bölümü ile kaldı.

Gazete işinin bir yönünü yenilikçi bir şekilde tanıtmanın bir başka örneğiydi.

Finansal kriz, sağlık hizmetleri ve diğer konular hakkındaki sütunları için Pulitzer Ödülü'nü kazanan 52 yaşındaki Leonhardt, “Benim için gerçekten heyecan verici olan şeylerden biri, bu yerde kendi işinizi bu yerde yeniden icat edebilmenizdir.” Dedi.

Beş yıl sonra Covid aşılarının yan etkileri ve bir ev kiralamanın veya satın almanın daha mantıklı olup olmadığı gibi sorunları açıklayan okuyucuların gelen kutusunda sürekli bir varlık olarak, bu ayın başında Times Fikriyle yeni bir rol başlattı: editör yönetmeni. Bu kapasitede, editoryal komite üyelerinin görüşlerini yansıtan zamanların yol gösterici makalelerinin işlenmesini ve yazılmasını izleyecektir.

Yakın zamanda yapılan bir röportajda, okuyucuların günün en büyük sorunlarına yol açtığı rolünde ne öğrendiğini düşündü. Bunlar konuşmadan işlenmiş alıntılardır.

Sabahın her zamankinden daha fazla günlük okuyucusu var – altı milyon. Neden şimdi gidiyorsun?

Acele etmedim. Bir bakıma, beklediğimden daha erken oldu. Bu yeni proje konusunda çok hevesliydim.

Rol hakkında neye değindi Fikir?

Kariyerimde yaptığım en önemli şeylerden biri, değerlerimize uygun veya bir şeyler yeniden icat eden yeni gazetecilik biçimlerini icat etmeye çalışmam.

Sabah, Daily News ürününü dijital bir çağda yeniden belirlemeye çalıştı.

Görüş editörü Kathleen Kingsbury, editoryal verilerden dilekler. Editörlerin her zaman sahip olduğu kalıcı güçlü yönleri almamızı istiyor ve sonra düşünmemizi istiyor: Bunu o anda nasıl yapıyoruz? Ve bunu, geçmişte bizim için mevcut olmayan farklı gazetecilik biçimlerini de kullanacak şekilde nasıl yapıyoruz, örneğin grafik gibi, nasıl ses?

Sabah en çok gurur duyuyorsun?

Meslektaşlarım ve ben okuyuculardan duyduklarında gerçekten sevindiriciydi: “Şimdi bu konuyu eskisinden daha iyi anlıyorum.” Gazetecilerin gazetecilerin derin uzman bilgisini kaydettiğimizde ve bu bilgiyi gerçekten karmaşık konuları anlamalarını mümkün kılan okuyucuların önüne koyduğumuzda gurur duydum.

Karmaşık konuları açıklığa kavuşturmaktan ve aynı zamanda doğruluğu korumaktan gurur duyarlar. Yıllar boyunca bunu en başarılı nasıl yapabileceğiniz hakkında ne öğrendiniz?

Kendimi olabildiğince sık okuyucuların ayakkabılarına koymaya çalışıyorum. Bir hikaye okuduğumda beni doğal olarak uyumlu hale getiren sorular sormaya çalışıyorum: “Bekle, neden tam olarak bu şey diğerine neden oldu?” Ya da 30 milyon ABD Doları gibi bir hikayede bir numara ile karşılaşıyorsunuz – peki, bu çok mu yoksa çok değil mi? Birinin yıllık içeriği bağlamında, birçoğu ABD doları açıktır. Bir hükümet programı bağlamında geçerli olmayabilir.

Uzmanları aradığımı sık sık fark ettim ve tüm versiyonu olan sorular sordum: “Aşağıdakileri anlamıyorum. Bunu bana açıklayabilir misiniz?” Gerçekten bilgili insanlardan erişilebilir bir şekilde konuşmalarını isterseniz, genellikle erişilebilir bir şekilde yazmak için oldukça doğrudan bir yol haritası sunabileceğini buldum. Uzmanlarla konuştuğunuzda itiraf edeceğim olsa da, aynı soruyu tekrar tekrar sormalısınız. Şöyle diyeceğim: “Tamam, sanırım bu kısmı anlıyorum, ama bu diğer bölümü tekrar açıklayabilir misin?” Ve bence bu yardımcı olabilir.

Sonuçta, sabah inanılmaz bir işbirliği olmadan sabah olamazdı. Beat gazetecilerinden bizi düzenlemelerini istiyoruz, editörlerden bizi düzenlemelerini istiyoruz ve bu gerçekten sürenin olduğu kitle kaynaklı bir bülten haline geliyor. Bu inanılmaz derecede güçlü.

Bültene 2020'de başladığınızda, ana makaleyi her gün yazdınız. Ancak geçen yıl, Beat muhabiri konuk yazar olarak görev yaptı. Neden?

Sabah Mayıs 2020'de Covid'in ortasında piyasaya sürüldü. Covid, her tanımdan sonra hem son derece önemli bir hikaye olduğu için alışılmadık bir hikayeydi ve neredeyse tüm okuyucularımızın hayatını etkileyen bir hikayeydi.

Bu nedenle, hissettiğimiz bir konuydu. Covid hakkında çok zaman geçirebileceğim, Covid ile iyi zaman geçirebileceğim ve sonra Covid hakkında yazabildiğim mantıklıydı. Zamanla Covid'in yaptığı gibi hakim olan bir hikaye yoktu ve potansiyel müşterilerimiz daha geniş bir konuları kapsıyordu. Sabah yazan insanların çeşitliliğini genişletmek mantıklıydı.

Sabahın editörleri, selefinin bülteninde bir postmortal yapmak, kelime seçimini ve hatta virgül kullanımını incelemek için hafta içi her gün toplanır. Bu tür ayrıntılı ayrıntılara girmeniz neden bu kadar önemliydi?

Seyircinin büyüklüğünü gerçekten ciddiye alıyoruz. Beş ila altı milyon kişi bu bültene her gün açıyor ve bir haber hikayesi hakkında tek bir cümle yazma şeklimizin, milyonlarca insanın bu hikayeyi duyduğunu duymanın tek yolu olabilir. Bu yüzden düşünmek için çok zaman ayırmanın mantıklı olduğuna inanıyoruz: Bu bir cümleyi açıkça yazdık mı?

Sohbetimiz var: Ne işe yaradı? Ne işe yaramadı? Farklı ne yapabiliriz? Hepimizin birbirimizi sevdiğimiz ve birbirimize saygı duyduğumuz bir kültür inşa etmeye çalıştık ve bu, eleştirel ve kendi kendine kritik olmayı kolaylaştırıyor. Birisi bana dediğinde: “David, sanırım bu cümleyi anlaşılması kolay olmayan bir şekilde yazdın.” Korkunç bir yazar olduğumu düşündüğünden endişelenmiyorum. Sadece kötü bir cümle yazdığımı düşünüyorsun. Bir dahaki sefere daha iyi bir cümle yazma olasılığını artırıyor.

Aldığınız özellikle unutulmaz bir okuyucu geri bildirimi nedir?

Londra'da sabahın editörlerinden Lauren Jackson, İngiltere'de akşam yemeğinde ve Bill Clinton'da vardı. Ona sabah okumanın her gün yaptığını ilk yapan kişi olduğunu söyledi. Sonra Hillary ile tartışacaktı.

Yemekten sonra, sabahın son zamanlarda yaptığı hayal kırıklığına uğramış bir şeyle olduğunu söylemesini buldu: yazım arısının cevabını kaldırma. Neyse ki, bunu sadece geçici olarak yaptık ve o zaman zaten geri yükledik. Başkan Clinton Lauren Sahip olduğumuz için çok mutluydu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski bir başkanının sadece sabahın bir okuyucusu olmadığını ve bundan zevk aldığını, aynı zamanda küçük bir değişiklik olduğunu düşündüğümüzü yaptığımızda fark ettiğini duymak oldukça çarpıcıydı.

Yeni rolünüzde yapmak istediğiniz en önemli şey nedir?

Haberler'ın editoryal ekibinin geliştirilmesine yardımcı olun. Bu sesin oldukları gibi devam etmek istediğimiz birçok yönü var. Ama değiştirmek istediğimiz şeyler de var çünkü dünya değişti.

Kalıcı değerlerini ifade etmek ve okuyucularımızın bu gerçekten karmaşık dünyayı anlamalarına yardımcı olmak için en etkili fırsatları düşünmek istiyoruz.

Bugün bir editoryal komitenin değeri nedir?

Orada böyle bir ses kakofonisi var. Rakiplerimizin raporlarında kendi raporumuzda okuyucularımızı okuyabilen yüzlerce ve yüzlerce yazar var ve tüm bu sesleri okumayı seviyorum. Hala bir kurumda “Bu şekilde düşünüyoruz” ve bireylerin gürültüyü sıralamasına yardımcı olmak için bir rol olabileceğini düşünüyorum.

Okuyucuları birbirlerine güvenmeye ikna edebilirsek – ve bu her zaman bizimle hemfikir oldukları anlamına gelmez – ancak problemleri derinlemesine düşündüğümüze ikna ettik, okuyucuları başyazıda yaptığımıza yakından dikkat edebiliriz.