RenkliDusler
Active member
Dayanılmaz Kabaran Elmalı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı şeker+1yemek kaşığı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ile yumurtayı uygunca çırpıyoruz, köpük köpük olana kadar.
- Akabinde sütü yağı küçük rendelenmiş limon kabuğunu ve suyunu ekliyoruz, karıştırıp akabinde unu ekleyip kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz işte hamurumuz hazır.
- Elmaları küp küp doğrayıp 1 çay kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı şeker ile buluyoruz.
- Akabinde kekin tabanına çökmesin diye elmaları 1yemek kaşığı unu katıp karıştıralım.
- daha sonra borcamı yağlayıp hamurumuzun yarısını dökelim.
- Akabinde elmaları elimizle üstüne düzgün bişeklde yayalım.
- Akabinde kalan keki döküp 170derecelik fırında 40dk pişirelim.