RenkliDusler
Active member
Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- Çikolata sosu
- Muz, damla çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ, süt ekleyip çırpmaya devam edin .
- Un, vanilya k,abartma tozu ,kakaoyu eleyip ekleyin güzelce çırpıp yağlanmış kelepçeli kaba dökün.
- 180c fırında 25 dk pişirin.Kürdan ile denetim edin.
- Kreması için; tencereye sütü, şekeri ,unu ,nişastayı,yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
- Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırın, topaklanmasın .
- Kaynayınca kapatıp vanilya ,krem şanti ekleyip mikser ile çırpın soğumaya bırakın .
- Kekimiz pişip soğuduktan daha sonra ortadan ikiye bölün .Süt ile ıslatın.
- Üzerine kremayı sürüp, muzu dizip ,üzerine damla çikolata serpin.
- Öteki keki de üzerine koyun süt ile ıslatın.
- 1 paket krem şantiyi mikser ile çırpın.
- Üzerine sürün, 1 saat bekletin.
- En son çikolata sosunu gerisinde yazıldığı üzere hazırlayın.Soğumaya bırakın.
- Üzerine gezdirin. 1- 2 saat buzdolabında bekletin.
- Süsleme işi size kalmış nasıl isterseniz o denli süsleyin afiyet olsun