Dondurmalı Elma Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Dondurmalı Elma Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

Tatlı için;

  • 1 adet büyük uzunluk elma
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 2 adet limon tuzu yahut 3.4 damla limon
  • 2 çay kaşığı nar çiçeği (şart değil dilerseniz öbür şeylerlede renklendire bilirsiniz)
Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Ve kuru kaysı ,ceviz ,fındık ,antep fıstığı kullanabilirsiniz
  • Tercih size kalmış efendim.
Dondurmalı Elma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle elmamızı yıkayıp soyuyoruz.
  2. Akabinde yuvarlak biçimde dilimliyoruz.
  3. sonrasındasında oyacakla içini oluyoruz.
  4. Oyduğumuz elma dilimlerini küçük bir tencereye alıyoruz.
  5. Üzerine şekerini suyunu tarçın ve karanfilini atıp limon sıkıyoruz.
  6. Nar çiçeğini de paket demleme çayının ortasındaki çayı boşaltıp içine nar çiçeğini koyup ağzını bağlayıp içine atıp kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
  7. Kaynamaya çıkan tatlımızın altını kısıp yavaşça pişmesini sağlıyoruz.
  8. Pişen tatlımızı ocaktan alıp bir kenara dinlenmeye bırakıyoruz.
  9. Akabinde dinlenen tatlımızı şerbetinden çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
  10. Dilediğimiz üzere servis yapıp sunuyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim umarım beğenirsiniz. ????????????.

Dondurmalı Elma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst