RenkliDusler
Active member
Dondurmalı Elma Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Tatlı için;
Not EkleTanımı Yazdır
Dondurmalı Elma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tatlı için;
- 1 adet büyük uzunluk elma
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 adet karanfil
- 2 adet limon tuzu yahut 3.4 damla limon
- 2 çay kaşığı nar çiçeği (şart değil dilerseniz öbür şeylerlede renklendire bilirsiniz)
- Vanilyalı dondurma
- Ve kuru kaysı ,ceviz ,fındık ,antep fıstığı kullanabilirsiniz
- Tercih size kalmış efendim.
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle elmamızı yıkayıp soyuyoruz.
- Akabinde yuvarlak biçimde dilimliyoruz.
- sonrasındasında oyacakla içini oluyoruz.
- Oyduğumuz elma dilimlerini küçük bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine şekerini suyunu tarçın ve karanfilini atıp limon sıkıyoruz.
- Nar çiçeğini de paket demleme çayının ortasındaki çayı boşaltıp içine nar çiçeğini koyup ağzını bağlayıp içine atıp kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya çıkan tatlımızın altını kısıp yavaşça pişmesini sağlıyoruz.
- Pişen tatlımızı ocaktan alıp bir kenara dinlenmeye bırakıyoruz.
- Akabinde dinlenen tatlımızı şerbetinden çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
- Dilediğimiz üzere servis yapıp sunuyoruz.
Dondurmalı Elma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı