RenkliDusler
Active member
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı sade dondurma
- Yeşil toz fıstık
Not EkleTanımı Yazdır
- Dondurmalı irmik helvası için; evvela şerbeti hazırlayın.
- Küçük derin bir tencere içine yarım su bardağı su, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker koyun.
- Tüm malzemeyi karıştırıp, kaynamaya bırakın.
- Öbür tarafta orta uzunluk geniş bir tencereye 50 gram tereyağı koyup eritin.
- Üzerine bir su bardağı irmik koyup rengi pembeleşinceye kadar kavuralım sonrasındasında kaynamış sütlü sıcak şerbeti, kavrulan irmiğin üzerine azar azar dökün.
- Ocak üzerinde süratli bir biçimde daima karıştırıp, suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çeken irmik helvasını ocaktan alın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, 15-20 dk demlenmeye bırakın.
- Orta uzunluk derin bir kasenin içini hafifçeçe ıslatın.
- sonrasındasında irmik helvasından yarım kepçe alın.
- Kasenin tabanına yayın.
- Kasenin ortasına dondurma koyun.
- Dondurmanın üzerine yine yarım kepçe irmik helvası koyup, düzeltin.
- Kaseyi zıt çevirip, hafifçeçe vurarak, helvayı çıkartın.
- Hazırladığınız dondurmalı irmik helvasının üzerini yeşil toz fıstık ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.