RenkliDusler
Active member
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
Not EkleTanımı Yazdır
- Cevizleri küçük modüller halinde kırıp tereyağ ve sıvı yağ ile kavuralım.
- İrmiği ekleyip irmik renk değiştirip koyu renk oluncaya kadar irmiği de kavuralım.
- Su ile şekeri karıştırıp şekeri suyun ortasında eritelim.
- Kavrulmuş helva karışımına şekerli suyu da ekleyelim. (tercihen süt ile de yapılabilir) karıştırıp şerbetini çekene kadar pişirelim.
- Altını kapatıp 15-20 dk dinlendirelim.
- Küçük bir kaseyi su ile ıslatalım.
- Evvel helva daha sonra dondurma daha sonra yine helva gelecek biçimde kaseyi dolduralım.
- Düz bir tabağa zıt çevirelim. Dondurmayı epey eritmeden sıcak sıcak afiyetle yiyelim.