RenkliDusler
Active member
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket margarin (250 gram)
- 1 paket irmik (500 gram)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimizin yapalım ????;1. 5 su bardağı sütümüzü, 1 su bardağı suyumuzu ve 2 su bardağı şekerimizi bir tencerede kaynaması için ocağı alıyoruz.
- Öteki yandan tavamıza 1 paket margarini erimesi için alıyoruz.
- Eriyen margarine 1 paket irmiği ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
- Pembeleşen kavurduğumuz irmiğe kaynamış olan sütlü şerbeti ekliyoruz .
- 1 defa karıştırıp kapağını kapatıyoruz ,altını kısık ateşe ayarlayalım. ????
- Şerbeti çeken helvamızı bir kaç kere karıştırıp ocağın altını ve kapağını yinedan kapatalım.
- Ilıması için bekleyelim.
- Ilımış olan helvamızı tabağa hal verip içine dondurmamızı koyalım ve üzerini kapatıp tabağa zıt çevirelim.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ???? afiyet olsun????.