RenkliDusler
Active member
Efsane Lezzetiyle Annemin Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kahve fincanı kırık pirinç (Normal pirinçte olabilir)
- 1 litre yağsız süt
- 1,5 su bardağına yakın şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket sıvı krema
- Yarım su bardağı nişasta (5 yemek kaşığı sütle eritilecek)
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel pirinçlerimizi yıkayıp, büyük uzunluk bir tencerede yaklaşık 4 su bardağı suyla güzelce lapalaşana kadar orta ara karıştırarak haşlıyoruz.
- Sütümüzü, şekerimizi, vanilya şekerimizi ve sıvı kremamızıda ek edip orta ateşte kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynamaya başlayınca sütle erittiğimiz nişastamızı kaynayan sütlacımıza incecik dökerek yoğunlaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Bir iki taşım kaynadıktan daha sonra altını kapatıyoruz. Sütlacımız servise hazır. Afiyetler olsun.