RenkliDusler
Active member
Ejder Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar, tanımımızı hazırlamaya başlayalım.
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1.5 su bardağı vişneli meyve suyu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar, tanımımızı hazırlamaya başlayalım.
- Tereyağı ve vanilin hariç tüm materyalleri tencereye alalım.
- Daima karıştırarak kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve tereyağını, vanilini ekleyelim. Süratlice karıştıralım yağ erisin.
- Tart kalıbını suyla çalkalayalım yavaşça ıslak olsun çıkarması kolay olur.
- Yaptığımız muhallebiyi kalıba dökelim ve dolaba kaldıralım soğuması için.
- 2 saat daha sonra dolaptan çıkaralım.
- Kalıptan yavaşça çıkaralım.
- Sosu için gereçleri sos tavasına alalım karıştırarak pişirelim.
- Aykırı çevirdiğimiz muhallebimizin üzerine dökelim. İsterseniz antep fıstığı yahut cevizle süsleyebilirsiniz. bu türlü de dinlendirelim daha sonra servise hazır. Afiyet olsun ????.