RenkliDusler
Active member
Ekler Pasta Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Ekler Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 3,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım paket (100 ml) sıvı krema
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyalım,tencere içerisine tereyağ, su,tuz ve şekeri koyalım.
- Ocakta tereyağ eriyip su kaynamaya başlayınca unu ve pudra şekerini ilave edip topaklanmadan karıştıralım.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- daha sonrasında yumurtaları teker teker kırarak mikserler çırpalım. (yumurtaları tek tek kırmaya dikkat edelim 1 adet kırıp mikserle çırpalım.2. Kırıp çırpalım.3. Kırıp çırpalım.
- 4. Yumurtayı da kırıp mikserle güzelce çırpıp hamuru toparlayalım.
- Krema torbasının içerisine hamuru dolduralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine 1 parmak genişliğinde sıkarak tepsiyi dolduralım.
- Evvelden ısıttığımız 150 derecelik fırında 35-40 dk kadar pişirelim, fırın camından bakalım.
- Üzeri biraz kızarıp güzelce kabardıysa şayet fırının kapağını asla açmadan fırını kapatalım.
- Fırın soğuyana kadar eklerler fırının ortasında beklesin.
- Kremanın hazırlanışı;Sıvı krema ve tereyağ hariç öteki materyalleri uygun bir tencere içerisine alıp ocakta kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayınca ocaktan alalım 10 dk daha sonra içerisine sıvı krema ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Krema torbasının içerisine dolduralım eklerlerin içini dolduralım.
- Bütün eklerler ve krema bitene kadar devam edelim.
- Çikolataları benmari yolu eritelim.
- Eklerlerin üzerini çikolataya batıralım.
- Buzdolabına kaldıralım.
- 30 dk daha sonra üzerini de istenilen biçimde süsleyip servis edebilirsiniz..
Ekler Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı