RenkliDusler
Active member
Ekler Pasta Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 100 g tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket krem şanti
- Çikolata sos
Not EkleTanımı Yazdır
- Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişiriyoruz.
- Göz göz olan kremamızı ocaktan alalım, uygun bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
- Hamurunu hazırlamak için tereyağı ve suyu tencereye alalım.
- Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ek edelim, hoş bir biçimde karıştırarak pişiriyoruz.
- Kıvam alan hamurumuzu ocaktan alalım ve 10 dakika kadar soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hamurumuza yumurtaları teker teker güzelce yedirerek ekleyelim.
- Hamurumuzu hazırladıktan daha sonra krema torbasına alalım.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirdikten daha sonra poşetimizin ucunu keselim ve hamurumuz bitene kadar tepsiye şeritler halinde sıkalım.
- Şayet hamurunuzun kenarlarında eğrilikler olursa parmağınızı su ile ıslatıp düzeltebilirsiniz.
- Ben bu ölçüler ile yaklaşık 26 adet ekler elde ettim.
- Ekler hamurlarımızı evvelinde ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim.
- Ekler hamurlarınız pişerken fırının kapağını açmamanız eklerlerinizi olumlu istikamette etkileyecektir.
- Fırından aldığımız ekler hamurlarımızı soğumaya bırakalım ve bizde bu sırada soğuyan kremamıza toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
- Eklerlerimizi bir kenarından bıçak ile keselim ve içerisine kremamızdan sıkalım.
- Hazırladığımız eklerlerimizi çikolata sosuna batıralım ve servis tabağına alalım.
- Üzerini dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz.