Ekler

RenkliDusler

Active member
Ekler Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su -200ml
  • 1,5 su bardağı un -200ml
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 4 adet büyük yumurta
Kreması için;

  • 500 ml süt (2,5 su bardağı)
  • 1,5 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 50 gram tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • 1 paket kremşanti (Toz)
Üzeri için;

  • 150 gram sütlü çikolata (Benmari formunda eritilecek)
  • 50 gram beyaz çikolata
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru hazırlamak için su ve tereyağını tencereye alalım. Üzerine bir çimdik tuzu atıp, tereyağı eriyince unu dökelim. Bir hoş kavuralım. Karışımımızı 10 dakika soğutalım.
  2. Soğuyan hamurumuza yumurtalarımızı teker teker hamura yedirerek ilave edelim. Bu kademe bizi biraz yoracaktır. Hamurumuz yapışkan bir hal alacak.
  3. Hamurumuzu sıkma torbasına alıp şeritler halinde sıkalım. Parmaklarımızı ıslatıp sivrilen uçları düzeltelim. Bu ölçülerden 25-30 adet çıkıyor.
  4. Daha evvel ısıttığımız alt üst fırında 160 derecede pişirelim. Yaklaşık 40 dakika fırında bekletelim (Pişirelim) ve fırını asla açmayalım.
  5. Kreması için; tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve yumurtayı ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve tereyağı vanilyamızı ekleyelim. 10 dakika soğumaya bıraktıktan daha sonra kremşantimizi ekleyip, mikserle çırpalım.
  6. Hazır olan kremamızı sıkma torbamıza koyup, ortasından ikiye bıçakla ayırdığımız eklerin içine sıkalım. Benmari yöntemi erittiğimiz çikolatayı eklerimize bulayıp, yağlı kağıt üzerine alalım.
  7. Benmari adabı erittiğimiz beyaz çikolatayı buzdolabı poşetine alıp şeritler halinde eklerimizin üzerini süsleyelim.
  8. Soğuması için buzdolabına kaldıralım. Afiyet şifa olsun.
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst