RenkliDusler
Active member
Ekler Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 1 su bardağı su -200ml
- 1,5 su bardağı un -200ml
- 100 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 4 adet büyük yumurta
- 500 ml süt (2,5 su bardağı)
- 1,5 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 50 gram tereyağı (1 yemek kaşığı)
- 1 paket kremşanti (Toz)
- 150 gram sütlü çikolata (Benmari formunda eritilecek)
- 50 gram beyaz çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru hazırlamak için su ve tereyağını tencereye alalım. Üzerine bir çimdik tuzu atıp, tereyağı eriyince unu dökelim. Bir hoş kavuralım. Karışımımızı 10 dakika soğutalım.
- Soğuyan hamurumuza yumurtalarımızı teker teker hamura yedirerek ilave edelim. Bu kademe bizi biraz yoracaktır. Hamurumuz yapışkan bir hal alacak.
- Hamurumuzu sıkma torbasına alıp şeritler halinde sıkalım. Parmaklarımızı ıslatıp sivrilen uçları düzeltelim. Bu ölçülerden 25-30 adet çıkıyor.
- Daha evvel ısıttığımız alt üst fırında 160 derecede pişirelim. Yaklaşık 40 dakika fırında bekletelim (Pişirelim) ve fırını asla açmayalım.
- Kreması için; tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve yumurtayı ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve tereyağı vanilyamızı ekleyelim. 10 dakika soğumaya bıraktıktan daha sonra kremşantimizi ekleyip, mikserle çırpalım.
- Hazır olan kremamızı sıkma torbamıza koyup, ortasından ikiye bıçakla ayırdığımız eklerin içine sıkalım. Benmari yöntemi erittiğimiz çikolatayı eklerimize bulayıp, yağlı kağıt üzerine alalım.
- Benmari adabı erittiğimiz beyaz çikolatayı buzdolabı poşetine alıp şeritler halinde eklerimizin üzerini süsleyelim.
- Soğuması için buzdolabına kaldıralım. Afiyet şifa olsun.