RenkliDusler
Active member
Elma Dolgulu Tart Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için
- 200 gr margarin
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2, 5-3 su bardağı un
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- Bir paket vanilya
- Tarçın
- Ceviz
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları küp küp doğrayıp vanilya, tarçın, ceviz ve şekerle karıştırın. Ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurun 3/1 ini ayırıp yağlanmış kelepçeli kalıba kenarları yüksek olacak biçimde serin.
- İç harcı üzerine yerleştirin. Kalan hamurdan modüller koparıp tartın üzerini kaplayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp şeker serpin. 180 derece fırında 45-50 dakika denetimli pişirin. ????.