Elma Dolgulu Tart

RenkliDusler

Active member
Elma Dolgulu Tart Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için

  • 200 gr margarin
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağı un
İç harcı için

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Bir paket vanilya
  • Tarçın
  • Ceviz
Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı şeker
Elma Dolgulu Tart Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Elmaları küp küp doğrayıp vanilya, tarçın, ceviz ve şekerle karıştırın. Ele yapışmayan hamur elde edin.
  2. Hamurun 3/1 ini ayırıp yağlanmış kelepçeli kalıba kenarları yüksek olacak biçimde serin.
  3. İç harcı üzerine yerleştirin. Kalan hamurdan modüller koparıp tartın üzerini kaplayın.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp şeker serpin. 180 derece fırında 45-50 dakika denetimli pişirin. ????.
 
Üst