RenkliDusler
Active member
Elma Hoşu (Elmalı Kek) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 elma küçük küçük fazlaca küçük kare kare doğranmış
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz iri ir kesilmiş doğranmış vs
- 2.5 3 su bardağı un
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker yumurta çırpılır. bir müddet içine yağ, vanilya, süt, tahin, ceviz, tarçın eklenir, karıştırmaya devam edilir.
- En son un ve kabarta tozu eklenip, çırpılır, katı bir hamur olacak en son küp küp küçük küçük doğranmış elmalar eklenir.
- Tahta kaşık yada olağan karıştırma kaşığı ile karıştırılır borcam yuvarlak kare yada dikdörtgen kalıba dökülür.
- 165 170 derecede 10 dakika ısıtılan fırında 45 dakika pişirilir kürdan ile anlaşılır piştiği sıcaklığı gitmemesi için hamur yumuşak olması için tepsi ile üstü 5 dakika kapatılır.
- daha sonra pudra şekeri serpilir, ılıyınca kek üzere kare kare kesilir. Süper oluyor kesinlikle deneyiniz afiyet olsun.