RenkliDusler
Active member
Elmalı Cup Tanımı İçin Materyaller
Elmalı karışım için;
Not EkleTanımı Yazdır
Elmalı karışım için;
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket burçak bisküvi
- Elma dilimleri
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle elmaları soyup küçük küçük doğrayalım. Elmaları tavaya alıp üzerine şeker ve tarçın ekleyelim.
- Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alıp düzgünce çırpalım. Yoğunlaşıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp vanilyayı ekleyelim. Düzgünce çırpalım.
- Burçak bisküviyi blenderden geçirelim.
- Bardağın en altına bisküvi, üzerine muhallebi, daha sonra elmalı karışım ve bir daha muhallebi olarak yerleştirelim.
- En üstüne de fazlaca az süslemek için elmalardan koyalım.
- Sizler farklı biçimde de süsleyebilirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun.