Elmalı Cup

RenkliDusler

Active member
Elmalı Cup Tanımı İçin Materyaller

Elmalı karışım için;

  • 4 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kahve fincanı şeker
Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket burçak bisküvi
Süslemek için;

  • Elma dilimleri
Elmalı Cup Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle elmaları soyup küçük küçük doğrayalım. Elmaları tavaya alıp üzerine şeker ve tarçın ekleyelim.
  2. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Muhallebi için vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alıp düzgünce çırpalım. Yoğunlaşıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp vanilyayı ekleyelim. Düzgünce çırpalım.
  4. Burçak bisküviyi blenderden geçirelim.
  5. Bardağın en altına bisküvi, üzerine muhallebi, daha sonra elmalı karışım ve bir daha muhallebi olarak yerleştirelim.
  6. En üstüne de fazlaca az süslemek için elmalardan koyalım.
  7. Sizler farklı biçimde de süsleyebilirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Elmalı Cup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst