RenkliDusler
Active member
Elmalı Pudingli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için
- 180 gram yumuşamış margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2.5 su bardağından biraz fazla un
- 1 adet vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 5 orta uzunluk elma
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 paket vanilyalı puding
- 1 litre süt
- Hamur kırıntısı
- 70 gram yumuşamış margarin
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıp hamurumuzu hazırlayalım.
- Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının altına yağlı kağıt serelim.
- Kenarlarını margarin ile yağlayalım.
- Hamuru altına ve kenarlarına fotoğraftaki üzere yerleştirelim ve buzluğa kaldıralım.
- İç harcı için elmaları soyup küp küp keselim tarçın ve şeker ekleyip karıştıralım onu da hamurun ortasına koyup yeniden kek kalıbını buzdolabında bekletelim.
- Puding ve sütü tencereye alıp pişirelim. Yoğunlaşınca ocaktan alıp dikkatlice elmaların üzerine gezdirelim yavaşça dökün hamuru geçmesin.
- En son üstündeki hamur kırıntısı için gereken materyallerden yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- Üzerine istediğiniz biçimde yerleştirebilirsiniz ben ufak ufak toplar yapmayı tercih ettim.
- 170 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
- Altının ve üstünün yeterli kızarması lazım. Fırından aldıktan daha sonra büsbütün soğuduktan daha sonra üzerini düzgünce kapatıp servis yapacağınız vakte kadar buzdolabında bekletin. En az 5 saat beklesin.