RenkliDusler
Active member
Elmalı Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 adet elma
- 1 su bardağında 1 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı ceviz (İsteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Yağlı kağıt
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları rendeleyelim tavamıza alıp, üstüne şekeri ekleyelim, suyu çekilene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyu çekildikten daha sonra tarçın ve cevizi ekleyelim.
- Öteki taraftan yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım daha sonrasında süt vanilya un ve kabartma tozunu ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Tepsimize yağlı kağıdı serelim. Üstüne elmalarımızı yayalım daha sonra üstüne karışımımızı dökelim.
- Evvelce 170 derece de ısıttığımız fırına gönderelim 25 dakika daha sonra fırından çıkaralım.
- Bir yağlı kağıt daha serelim üstüne aksi çevirip elma sosumuzu içte kalacak biçiminde rulo yapalım, üstüne pudra şekeri serpelim ve dilimlere ayıralım. Afiyet olsun????